Gizlilik Politikası/Kişisel Verilere İlişkin Aydınlatma Metni/İletişim İzni
Q F&B Üyelik Programı Kişisel Verilerin İşlenmesine ilişkin Aydınlatma Metni

Değerli Üyelerimiz,

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili uygulamalarımız ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("Kanun") kapsamında “Veri Sorumlusu” sıfatıyla Q Food Beverage Gıda İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş (“Q Food”), Huqqa Gıda İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Huqqa”) ve Huqqabaz Gıda İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Huqqabaz”) olarak işlediğimiz kişisel verilerinize ilişkin sizleri bilgilendirmek istiyoruz (birlikte “Q Food Grubu”) olarak işlediğimiz kişisel verilerinize ilişkin sizleri bilgilendirmek istiyoruz.
Bu metinde, Q F&B adlı mobil uygulamayı (“Mobil Uygulama”) indirerek Q Food Grubu’nun ortak üyelik programına (“Q F&B Üyelik Programı”) üye olmanız (“Üye”) halinde ve/veya ticari iletişim kanalları ile genel ve kişiye özel kampanya bilgilendirmeleri yapılmasını kabul etmeniz halinde işlenecek kişisel verilerinize ilişkin aydınlatma metni yer almaktadır

1. Kişisel Verilerinizi İşleme Amaçlarımız ve İşlediğimiz Kişisel Verileriniz Nedir?

Mobil Uygulama’yı indirerek Q F&B Üyelik Programına üye olmak için açık rıza vermeniz halinde işlenecek kişisel verileriniz ve işleme amaçları aşağıdaki gibidir:

• Üyelik işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak, üyelik sözleşmesindeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek, üye girişinin yapılabilmesi, üyelikle ve üyelik sözleşmesi/koşulları ile ilgili bilgilendirmelerin yapılabilmesi, vermiş olduğunuz telefon numarasının ve e-posta adresinin sizin kullanımınızda olup olduğunu doğrulamak, aynı ada sahip Üye’leri birbirinden ayırt edebilmek amaçlarıyla ad, soyad, telefon numarası, e-posta adresi kayıtlarınız işlenmektedir.
• Q F&B Üyelik Programı kapsamındaki size özel indirim ve fırsatları sorgulayabilmeniz, üyelik statünüzün belirlenerek her statüye özgü fayda ve imkânlardan faydalanabilmeniz, geçmiş ziyaretlerinizi ve bu ziyaretlerdeki siparişlerinizi görüntüleyebilmeniz, amacıyla Restoranlardaki sipariş bilgileriniz işlenmektedir.
• Üyelik süresince genel veya size özel reklam, teklif ve kampanyaların oluşturulması, pazarlama ve segmentasyon faaliyetlerinin yürütülmesi, pazarlama analiz çalışmalarının yapılabilmesi, Mobil Uygulama, Q Food Grubu’na ait internet siteleri veya diğer 3. kişilere ait ortamlarda reklamların ve pazarlama/iletişim faaliyetlerinin (Mobil Uygulama ve internet sitelerindeki bildirimler, pop-up gösterimi, kişiye özel teklifler, kullanıcı ekranlarının özelleştirilmesi, reklam vs.) yapılması, amacıyla üye olurken verdiğiniz veriler (doğum tarihi, cinsiyet) ile üyelik esnasındaki pazarlama verileriniz (yapmış olduğunuz alışveriş bilgileri, paylaştığınız lokasyon, eğitim düzeyi, meslek veya iş dalınız, ilgi alanlarınız ve hobileriniz, tarafınıza iletilen bildirim, anket, teklif ve kampanyalara karşı verdiğiniz yanıtlar, davranışlar, alışkanlıklar, favoriler, beğeniler, tercihler, arama hareketleri, segmentler, çerez ve reklam tanıtıcısı/kimliği bilgileri ve cihaz ID, ödeme yöntemleri ve tercihleri, Mobil Uygulama kullanım süresi, Mobil Uygulama sürüm bilgisi, iletişim tercihleri, alışveriş tutarı, ödeme kanalları, kullanılan cihaza ilişkin işletim sistemi bilgileri, kullandığınız operatör bilgisi, anket/geri bildirim cevapları vb.) işlenmektedir.
• Mevzuat uyarınca ancak belirli yaşın üzerindeki kişilere satışı yapılabilecek ürünlere ilişkin olarak, bu yaşın altında olmanız halinde size bu ürünlerin satışının yapılmaması ve buna ilişkin öneri ve tavsiyelerin iletilmemesi amacıyla doğum tarihi bilginiz işlenmektedir.
• Vale hizmeti olan restoranlarımızdaki ziyaretlerinizde her ziyarette ayrıca kimlik bilgilerinizi vermenize gerek kalmaksızın Mobil Uygulama’yı kullanarak aracınızı tanıtabilmeniz, aracınızın size güvenli şekilde teslim edilebilmesi, acil durumlarda ve diğer gerekli hallerde size ulaşabilmek için amacıyla araç plaka bilginiz işlenmektedir.
• Restoranlarımızdaki yoğunluk sebebiyle oluşabilecek bekleme durumlarında sıra kaydınızın otomatik olarak yapılabilmesi ve Üyelerimize özel öncelik haklarınızdan faydalanabilmeniz için ad, soyad bilginiz işlenmektedir.
• Mobil cihazınızın lokasyon paylaşımının açık olması ve en yakın Restoranı bulma hizmetinden yararlanmak istemeniz halinde, size en yakın restoranımızı gösterebilmek amacıyla lokasyon bilginiz işlenmektedir.
• Mobil Uygulama’daki profilinizde fotoğrafınızın bulunmasını istemeniz halinde profilinize ekleyeceğiniz fotoğrafınız işlenecektir.
• Mobil Uygulama’nın kullanımının izlenebilmesi, teknik sorun ve eksikliklerin tespit edilip giderilmesi için Mobil Uygulama kullanım detaylarınız işlenmektedir.
• Q F&B Üyelik Programı’na üye olmanızın ardından üyelik tarihinizden önceki alışverişlerinizin de Q F&B Üyelik Programı’na dahil edilmesini talep etmeniz halinde bu amaçla geçmiş alışveriş bilgileriniz de işlenecek ve üyelik statünüzün belirlenmesinde yapılan hesaplamaya dahil edilecektir.
• Mobil Uygulama’nın Üyeler veya 3. kişiler tarafından üyelik sözleşmesi, mevzuat ve ahlaka aykırı şekilde kullanımı engellemek, şüpheli işlemlerin ve hukuka aykırı kullanımları tespit edebilmek, bloke ve bloke kaldırma işlemlerini yapabilmek için kimlik, iletişim, üyelik programı kapsamındaki işlemlere ilişkin bilgiler ile işlem güvenliği bilgileriniz işlenmektedir
• Mobil Uygulama üzerinden bize geri bildirimde bulunarak ilettiğiniz sorun ve şikayetlerinizi çözümlemek, gerektiğinde buna ilişkin olarak sizinle iletişime geçebilmek amacıyla ad soyad, e-posta adresi, telefon numarası, müşteri işlem bilgileriniz (talep ve şikayetleriniz, ilgili alışverişleriniz) işlenmektedir.
• Tarafımızca düzenlenecek kampanya, yarışma, çekiliş ve diğer etkinliklere katılmak istemeniz durumunda ad, soyad, iletişim bilgileriniz ve ilgili kampanyaya ilişkin paylaşacağınız diğer kişisel verileriniz işlenmektedir.
• Q Food Grubu’nda yaptığınız alışverişe ilişkin faturaya düzenlenmesini talep etmeniz halinde ad, soyad ve iletişim bilgileriniz ve paylaşacağınız diğer kişisel verileriniz işlenmektedir.

Ticari İletişim

Tarafınıza ticari iletişim yapılabilmesi için izin vermeniz halinde, genel veya size özel kampanyaların, avantajların, promosyonların, reklamların, pazarlama faaliyetlerinin yapılabilmesi, kampanya, yarışma, çekiliş, davet, açılış ve diğer etkinliklere ilişkin davetlerimizin iletilebilmesi amaçlarıyla kısa mesaj (SMS), e-posta, arama, Mobil Uygulama veya diğer kanallar üzerinden anlık bildirim, reklam gösterimi ile ticari iletişim ve diğer iletişim faaliyetlerinin yapılabilmesi amacıyla iletişim bilgileriniz (telefon ve e-posta adresi) işlenecektir.
Yasal Süreçler ve Kurum içi Faaliyetler Mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirmek, yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşlarına karşı diğer hukuki yükümlüklerimizi yerine getirmek ile doğabilecek uyuşmazlıklarda mahkeme, icra dairesi, hakem heyeti, savcılık gibi resmi kurum ve kuruluşlara karşı her türlü dava, cevap ve itiraz haklarımızı kullanabilmek, uyuşmazlıklara ilişkin görüşme ve anlaşma süreçlerini yürütebilmek, yasal haklarınız uyarınca tarafımızdan bilgi talep etmeniz halinde gerekli bilgileri tarafınıza ulaştırabilmek ile kurum içi denetim, iç kontrol ve raporlama, test, geliştirme ve iyileştirme çalışmaları kapsamında, kimlik (ad soyad), iletişim (telefon numarası, e-posta adresi, adres), alışveriş, fatura, kamera görüntüleriniz, işlem güvenliğine ilişkin bilgiler (Q F&B Üyelik Programı’na ilişkin sözleşme onayı, kişisel veri işleme rızası, ticari iletişim izinlerinize ilişkin log kayıtları) ile hukuki işlem bilgilerinizi (uyuşmazlık süreçlerine ilişkin yazışma ve dosya bilgileri) işliyoruz.

2. Kişisel Verilerinizi Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarabiliriz? Kişisel verilerinizi;
  • • Bilişim teknolojileri, pazarlama/reklam faaliyetleri ya da uzmanlık gerektiren finans, danışmanlık vb. konularda hizmet almak amacıyla yurt içi ve yurt dışında bulunan hizmet sağlayıcılarıyla (yazılım geliştirme, destek ve bakım hizmeti, reklam hizmeti, dijital pazarlama ve analiz hizmeti ve ürün desteği sağlayıcıları, elektronik ileti aracı hizmet sağlayıcıları Mobil Uygulama ve e-posta için hosting hizmeti sağlayıcıları, yurt içindeki iş ortaklarımızın sunucularının yurt dışında olması nedeniyle) ve ayrıca sayılan bu hizmetlere ilişkin olarak operasyonel konularda destek alınan grup şirketimizle (Q Food),
  • • Vale hizmetleri ile ilgili olası bir kaza/hasar durumunda hasar süreçlerinin yürütülebilmesi amacıyla sigorta hizmeti aldığımız tedarikçilerle,
  • • Q F&B Üyelik Programı’nın imkân ve özelliklerinden faydalanabilmeniz amacıyla Q F&B Üyelik Programı’na dâhil şirketlerle (Huqqa, Huqqabaz, Q Food),
  • • Sunduğumuz tüm hizmetleri aynı kalitede ve aynı şekilde sizlere tüm şubelerde sağlayabilmemiz amacıyla ortak müşteri yönetim sistemi kullandığımız Franchise şubelerimizi işleten iş ortaklarımızla,
  • • Bilgi/belge verme ve ilgili sair yükümlülüklerimizi yerine getirmek, dava ve cevap hakları gibi yasal haklarımızı kullanabilmek amacıyla yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşları veya adli makamlarla,
  • • Hukuki süreçlerin yürütülebilmesi maksadıyla danışmanlık ve dava takip hizmeti aldığımız tedarikçilerimizle ve hukuki süreçlerin birlikte yürütülmesi sebebi ile grup şirketimizle (Atasay Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi),
  • • Şirket içi raporlama ve denetim yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi amacıyla şirket ortaklarımız/hissedarlarımızla paylaşmaktayız.
3. Kişisel verilerinizin toplanma yöntemi ve hukuki sebebi nedir?

Kişisel verilerinizi; Mobil Uygulama’ya üye olmanız esnasında verdiğiniz bilgilerin kaydedilmesi, Mobil Uygulama’yı kullanarak vale hizmetinden faydalanmanız, Mobil Uygulama üzerinden geri bildirimde bulunmanız, Mobil Uygulama üzerinden üyelik hesap bilgilerinizi doldurmanız veya bu bilgileri güncellemeniz, Mobil Uygulama’daki profilinizde fotoğrafınızın bulunmasını istemeniz halinde fotoğrafınızı paylaşmanız, Mobil Uygulama’yı kullanarak Restoranlarımızda alışveriş yapmanız halinde restoran işletim sistemi ile yapılan entegrasyon sayesinde alışveriş bilgilerinizin kaydedilmesi, üyelik tarihinizden önceki alışverişlerinizin de Q F&B Üyelik Programı’na dahil edilmesini talep etmeniz halinde bu amaçla geçmiş alışveriş bilgilerinizin tarafımızca işlenmesi ile, Mobil Uygulamayı kullanımız ile oluşan/edinilen her türlü alışveriş, işlem, anket doldurma, bilgi güncelleme, kayıt ve davranışsal işlemlerin sistemlerimize kaydedilmesiyle, size en yakın restoranı bulabilmek amacıyla mobil cihazınızda lokasyon paylaşımının açık olması halinde Mobil Uygulama tarafından lokasyon verinizin toplanmasıyla otomatik yöntemlerle toplamaktayız.

Kişisel verilerinizi,

  • Q F&B Üyelik Programı kapsamındaki kişisel verilerinizi ve ticari iletişim faaliyetleri kapsamındaki kişisel verilerinizi vereceğiniz “açık rıza”nıza dayanarak
  • Mobil Uygulama üzerinden ileteceğiniz geri bildirimler ve kurum içi faaliyetler kapsamındaki kişisel verilerinizi “veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine,
  • Mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz kapsamındaki kişisel verilerinizi “hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi” ve “kanunlarda açıkça öngörülmesi” hukuki sebeplerine,
  • Hukuki uyuşmazlık, soruşturma ve diğer adli/resmi süreçlere ilişkin olarak da “hakların tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin ve aktarmanın zorunlu olması” hukuki sebeplerine dayanarak topluyor/işliyoruz.
4. Haklarınız nelerdir?

Kişisel verilerinize ilişkin olarak her zaman Kanun’un 11. maddesinde yer alan haklarınıza ilişkin tarafımıza başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurularınızı Veri Sorumlusu olarak Huqqa, Huqqabaz veya Q Food’un aşağıda belirtilen adreslerine yazılı başvuru yaparak veya sistemimizde kayıtlı bulanan e-posta adresinizden e-posta göndermek suretiyle iletebilirsiniz (İlgili talebin Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de yer alan şartlara uygun olması gerektiğini hatırlatmak isteriz.)


Q Food Beverage Gıda İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş (Q Food),
Adres: Yenibosna Merkez Mah. Sedir Sok.No:7 Kat.1 Daire.5 Bahçelievler - İstanbul
E-Posta: kvkk@qfoodbeverage.com
Huqqa Gıda İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Huqqa)
Adres: Yenibosna Merkez Mah. Sedir Sok.No:7 Kat.1 Daire.5 Bahçelievler - İstanbul
E-Posta: kvkk@qfoodbeverage.com
Huqqabaz Gıda İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Huqqabaz)
Adres: Yenibosna Merkez Mah. Sedir Sok.No:7 Kat.1 Daire.5 Bahçelievler - İstanbul
E-Posta: kvkk@qfoodbeverage.com